Menu

Waar u van een kliniek voor gezondheidszorg kunt verwachten


Over ons

Waar u van een kliniek voor gezondheidszorg kunt verwachten

Als u binnenkort te maken krijgt met geplande zorg in een kliniek, dan kunt u zich voorbereiden met de informatie in dit blog. Ook als u ervaring heeft met de zorg in een kliniek of wanneer u als professional werkzaam bent in de branche, dan is dit blog iets voor u. Anders dan een ziekenhuis is een kliniek kleinschaliger en vinden de behandelingen volgens een vooraf opgestelde planning plaats. Denk hierbij aan plastische chirurgie, orthopedische zorg, oogzorg en huidzorg. De behandelingen duren niet lang. Na behandeling kunt u op dezelfde dag weer naar huis. In dit blog kunt u ervaringen delen en uw mening geven over de zorg in klinieken. Tevens kunt u discussiëren over onderwerpen die met de zorg in klinieken te maken heeft. <br/><br/>

Recente artikelen

Waarvoor dient therapie?
25 oktober 2021

We kunnen allemaal wel één of meerdere keren voor

Dit moet je weten over niet-neurologische revalidatie
9 november 2020

Er zijn veel verschillende oorzaken wanneer iemand

Heb je een huilbaby? De beste tips om hiermee om te gaan!
6 augustus 2020

Rustig en ontspannen blijven als je een huilbaby h

Reuma laten behandelen
4 maart 2020

Er zijn tussen de 100 en 150 reumatische aandoenin

Over het nut en de mogelijkheden van professionele oefentherapie
17 december 2019

Wat wordt er onder oefentherapie verstaan? Mogelij

Waarvoor dient therapie?

We kunnen allemaal wel één of meerdere keren voor een therapeutische behandeling in aanmerking komen. Je zou het kunnen omschrijven als een behandeling of methoden om de klachten van een persoon te verlichten of te genezen. De therapie heeft dus als doel om een verandering teweeg te brengen, om een persoon gelukkiger, gezonder of zelfs succesvoller te maken. Om deze doelstellingen te kunnen bereiken zijn er ook verschillende soorten therapieën. Zo kun je gebruik maken van een manuele therapie, massagetherapie, psychotherapie, ergotherapie, relaxatietherapie en andere soorten.

De stap naar een therapeut
Wanneer je je niet goed in je vel voelt zitten en denkt hulp nodig te hebben, is het belangrijk dat je daar niet blijft rondlopen. Ga er op de eerste plaats mee naar je huisarts. Wanneer hij het gesprek aan heeft gehoord, bestaat de mogelijkheid dat hij je doorverwijst naar een therapeut. Een stap naar een therapeut maken, is niet altijd even gemakkelijk. Je zou het moeilijk kunnen vinden om je hart en ziel bloot te leggen. Dat doe je niet bij iedereen. Toch kan het nuttig zijn wanneer je nu juist dat duwtje van je huisarts krijgt. Het is wel zo dat psychologische hulp tegenwoordig eerder wordt aanvaard dan vroeger. Een therapeut kan je helpen om beter met jouw moeilijkheden om te leren gaan. De therapeut zal als buitenstaander beter je problemen kunnen overzien dan jezelf.

De behandeling door een therapeut
Je kunt op de eerste plaats zelf bepalen hoe lang en bij wie je in therapie wil gaan. Door zelf deze beslissingen te maken, zal de kans van slagen alleen maar toenemen. Er moet een goede klik zijn tussen de therapeut en de cliënt. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je aangeven waar je tegenaan loopt. In overleg kun je bespreken wat en hoe je de sessies wilt volgen. Tijdens het kennismakingsgesprek kom je er ook achter of er een goede klik is tussen jou en de therapeut. Wanneer dat het geval is, dan is de kans van slagen groot. Daarna ga je tijdens de volgende sessies met de ondersteuning van je therapeut je bewustzijn verbeteren, jezelf opnieuw leren ontdekken, inzichten verwerven, emoties verwerken en nieuwe vaardigheden oefenen. Heb je een aantal sessies doorlopen, dan kun je gaan evalueren of je je al beter voelt en aangeven of je ermee wilt doorgaan. Er zijn therapieën waarbij één gesprek al voldoende is en bij andere duurt het langer. In zo’n geval zal de cliënt voor een langere periode de therapeut blijven bezoeken. Toch zal je merken dat je in de meeste gevallen wordt geholpen en je beter gaat voelen wanneer je met de therapeut in zee gaat. Je moet bij problemen niet aarzelen om hulp te zoeken.

Wil je meer informatie? Bezoek dan de website van Mentaalvrij.