Menu

Waar u van een kliniek voor gezondheidszorg kunt verwachten


Over ons

Waar u van een kliniek voor gezondheidszorg kunt verwachten

Als u binnenkort te maken krijgt met geplande zorg in een kliniek, dan kunt u zich voorbereiden met de informatie in dit blog. Ook als u ervaring heeft met de zorg in een kliniek of wanneer u als professional werkzaam bent in de branche, dan is dit blog iets voor u. Anders dan een ziekenhuis is een kliniek kleinschaliger en vinden de behandelingen volgens een vooraf opgestelde planning plaats. Denk hierbij aan plastische chirurgie, orthopedische zorg, oogzorg en huidzorg. De behandelingen duren niet lang. Na behandeling kunt u op dezelfde dag weer naar huis. In dit blog kunt u ervaringen delen en uw mening geven over de zorg in klinieken. Tevens kunt u discussiƫren over onderwerpen die met de zorg in klinieken te maken heeft. <br/><br/>

Recente artikelen

Heb je een huilbaby? De beste tips om hiermee om te gaan!
6 augustus 2020

Rustig en ontspannen blijven als je een huilbaby h

Reuma laten behandelen
4 maart 2020

Er zijn tussen de 100 en 150 reumatische aandoenin

Heb je een huilbaby? De beste tips om hiermee om te gaan!

Rustig en ontspannen blijven als je een huilbaby hebt, is niet het gemakkelijkste wat er is. Sterker nog, omgaan met een baby die vaak huilt kan een ware beproeving zijn en betekent vaak een flinke aanslag op je mentale en fysieke weerstand. Je slaapt minder, raakt sneller gestrest en baalt omdat de situatie maar niet lijkt te veranderen. Gelukkig zijn er goede manieren om relaxter met een huilbaby om te gaan en de situatie, voor zover mogelijk, op te lossen. De onderstaande tips helpen je een eind op weg!

Rust, reinheid en regelmaat

Het klinkt ouderwets, maar dat is de stelregel 'rust, reinheid en regelmaat' juist niet. Als baby's ergens bij gebaat zijn, is het wel een rustige en voorspelbare omgeving die schoon en fris is. Baby's krijgen direct na de geboorte veel te verwerken: ze halen voor het eerst zelf adem, beginnen te drinken en zien allemaal nieuwe gezichten. Ook worden de allerkleinsten tegenwoordig vaak van hot naar her gesleept. Door een vast dagpatroon te hanteren, went je baby snel aan voorspelbare situaties. Zo kun je de dag standaard beginnen met voeding, samen knuffelen, een lekker badje, opnieuw eten, spelen en slapen. Dit is maar een voorbeeld van hoe het kan. Maar probeer elke dag, voor zover dat mogelijk is, er hetzelfde te laten uitzien.

Ontdek patronen

Door in een dagboekje bij te houden wanneer en hoe lang jouw of jullie kleintje huilt, krijg je op termijn inzicht in de grotere patronen. Een dagboek kan bijvoorbeeld duidelijk maken dat jouw huilbaby vrijwel altijd begint te krijsen als er net een voedingsmoment is geweest. Wellicht heeft de baby dan last van krampjes. Ander voedsel, inbakeren of meer of minder voeding kan de situatie dan oplossen. Maar ook kan het zijn dat je een andere dynamiek ziet. Bijvoorbeeld dat jouw baby elke keer na een kraambezoek uren van slag is. Je kunt dan overwegen om de baby te laten slapen en bij bezoek niet van arm tot arm te laten gaan. En is er visite, kies er dan voor om jouw baby niet in de kamer of op schoot in slaap te sussen. Baby's voelen zich het meest comfortabel als ze in hun eigen wiegje of babybedje kunnen liggen, zonder onnodige prikkels van buitenaf.

Even laten huilen

Veel jonge ouders denken dat huilen niet kan, mag of hoort. Maar dat is klinkklare nonsens. Pasgeboren kinderen kunnen natuurlijk niet praten. En huilen is dan een van de weinige manieren van communiceren. Verder is het ook belangrijk om je te realiseren dat een deel van de baby's huilen juist nodig heeft om in slaap te kunnen vallen. Leg je kindje daarom gerust even in de wieg en laat het huilen, zonder hem of haar direct te gaan troosten. Soms is er sprake van een groeistoornis. Chiropractie de Eem heeft i dat geval de juiste behandeling.